Landegem 2H neemt sterke start

In 2e provinciale is Landegem 2H heel goed uit de startblokken geschoten. Op zondag 17 september mochten we afzakken naar Denderleeuw met onze volledige basisploeg. Op papier een moeilijke match, maar de sterspeler van Denderleeuw was ziek, waardoor er kansen voor ons lagen. Bram en ikzelf trokken aan het langste eind in een driesetter in de eerste wedstrijd, en ook Bart en PJ konden de partij winnend afsluiten na een (hoe kon het ook anders) spannende driesetter. 0-2 na de eerste twee wedstrijden, een betere start konden we ons niet wensen. In de derde wedstrijd gingen Bart en Luc nipt onderuit na alweer een driesetter (maar spannend konden we de derde set niet meer noemen). De laatste dubbel werd dan wel weer winnend afgesloten door Lowie en Luc, in 2 sets zowaar. 1-3 na de dubbels, zo'n luxe hadden we vorig seizoen nog niet veel meegemaakt.

De enkels, die allemaal tegelijk werden afgewerkt, werden ook bijna allemaal spannende driesetters. Bram verloor jammer genoeg in 3 sets, met 25-23 in de derde set. Lowie, PJ en ikzelf konden onze enkels wel winnend binnen halen, PJ lukte het zelfs in 2 sets.

2-6, een betere start van het seizoen konden we ons niet wensen, en voor mezelf een mooie start als nieuwe kapitein van het team.

Woensdag 4 oktober stond onze 2e wedstrijd gepland, tegen Pluimplukkers deze keer. Groot was onze verwondering dat we een speler met ranking 12 op de lijst zagen staan, maar Gertje wist natuurlijk wie dit was, en het bleek een vroegere B1 te zijn, die na een lange afwezigheid weer is beginnen spelen. PJ was afwezig, en ook Luc moest op het laatste nippertje afzeggen wegens opspelende hamstrings. Geen nood, dan maar onze luxe invallers Gert en Jelle erbij halen.

Gert en Bram schoten de wedstrijd in gang, en konden die ook winnend afsluiten (uiteraard weer in drie sets). Bij Bart en mezelf ging het wat minder vlot in de eerste set. Ondergetekende haalde niet echt het niveau dat nodig was om te winnen. De eerste set werd dan ook verliezend afgesloten, gelukkig kon Bart mij er in de tweede set doortrekken, en konden we er toch een driesetter van maken. En ook deze derde set konden we nipt winnen. Opnieuw 2-0 voor na de eerste 2 wedstrijden.

Jelle en mezelf konden ook de derde wedstrijd winnend afsluiten, in 2 sets zowaar. Zelfs de tegenstander had niet door dat hij al 2 sets verloren had. Lowie en Bart speelden de match van hun leven in de vierde wedstrijd (tegen die vroegere B1), maar jammer genoeg werd er nipt in 3 sets verloren. Toch konden ze met opgeheven hoofd het verld verlaten. Opnieuw 3-1 na de dubbels, het zag er weer mooi uit.

Opnieuw konden de enkels allemaal op hetzelfde moment afgewerkt worden. Nu werden er 3 in 2 sets afgewerkt, slechts 1 match werd in 3 sets beslecht. Jelle had het niet onder de markt met zijn tegenspeler, maar kon in een netpluim toch de motivatie vinden om zijn tegenstander af te maken. Bram haalde de eerste set gemakkelijk binnen, maar had heel wat meer moeite in de 2e set. Na een inhaalrace kon hij deze ook winnend afsluiten. Gelukkig was er geen derde set nodig, want de spieren wilden precies niet meer mee. Lowie mocht tegen Pieter, de vroegere B1, zijn kunnen tonen, speelde een goeie match, maar verloor logischer wijze. Gert was de enige die er een driesetter wilde van maken. Hij verloor de eerste set nipt, won de 2e vlot en kon gelukkig de derde set nipt binnen halen.

Opnieuw een 6-2 overwinning! 4 punten na 2 wedstrijden, we hebben het vroeger anders geweten. We staan ook los op kop, maar dat kan ook te maken hebben met het feit dat de andere ploegen nog geen wedstrijd gespeeld hebben.  We kijken al uit naar onze volgende wedstrijd!