Driesetters en spanning gevraagd

Het was weer zover deze zondagavond in de sportzaal van Landegem, de 4e match van de terugronde voor 3H tegen een, voor de helft van de ploeg, nog onbekende tegenstander Drive 8H.

We begonnen met de 1ste en 4de dubbel, Gert met Andreas en J-M met Flippo. Over dubbel 1 kunnen we heel kort zijn, voor Jelle en ik het goed en wel beseften stonden Gert en Andreas alweer voor onze neus met winst van de 1ste set in ongeveer 5 minuten, 21-5. Bij J-M en Flip ging het ook nog redelijk goed in de 1ste set en een beetje later dan G&A stapten ze ook van het veld met winst in hun 1ste set, 21-14.
G&A wonnen ondertussen ook redelijk makkelijk hun 2de set, deze keer duurde het iets langer aangezien G&A nonchalanter begonnen te spelen, 21-13. Voor J-M en Flippos was het toch nog eventjes nagelbijten in de 2de set maar uiteindelijk wonnen ook zij met 24-22.

Dan was het de beurt aan Jelle met Flipje in de 2de dubbel en J-M met mij in de 3de dubbel. De tegenstanders van J-M en ik vonden niet echt een antwoord op onze smashes en werden zenuwachtiger doordat al hun smashes weer mooi over het net werden gelegd. Winst met 21-10 en 21-16. Ook naast ons speelden Jelle en Flippo hun spelletje, maar telkens als ik naar hun match keek zag ik ze fouten maken, tzal wel gezichtsbedrog zijn zekers want zij wonnen redelijk makkelijk hun match met 21-15 en 21-14.

4-0 na de dubbels, YESSSS!!!!! We voelden de 8-0 weeral dichterbij komen.

Het was tijd voor de enkels, we begonnen met de 1ste en 2de enkel, Andreas en Gert dus, en een paar minuutjes later ook ik met de 3de enkel (3 op een rij). Het was een gelijkaardig scenario in deze 3 matchen, de tegenstanders kwamen er bijna niet aan te pas. Als eerste won Gert met 21-6 en 21-10 en dan Andreas met 21-14 en 21-10. Ondertussen begon ook Jelle met zijn enkel, enkel nummer 4 voor de mensen die niet goed hebben opgelet. Hij begon zijn 1ste set precies op hetzelfde moment als wanneer ik begon met mijn 2de set. Ik was een beetje afgeleid door deze match want onze punten werden op precies hetzelfde moment gemaakt en de scores bleven in beide matchen hetzelfde, 1-0, 2-0, 3-0...
Even later won ik mijn enkel met 21-11 en 21-9.

7-0, nog eentje te gaan.

Het is altijd wel grappig om naar de commentaar van de supporters van de tegenstander te luisteren en dat was ook deze keer niet anders. Terwijl Jelle over zijn tegenstander walste en deze almaar gefrustreerder raakte, hoorde ik de moeder van Jelle zijn tegenstander zeggen: "Als hij zich nog zo gedraagt kan hij stoppen met badminton en kan hij aan ballet gaan doen". Dit ging natuurlijk niet over Jelle maar over zijn tegenstander. Uiteindelijk won Jelle zijn sets met 21-10 en 21-13 tegen Mr. Cool (Christophe Cool).

Het is al de 6de keer dat we een 8-0 score behalen.

Na het douchen gingen we nog eventjes een vergadering in het jeugdhuis verstoren en aten we taart en cakejes. Nog even vermelden dat we Gert in de gaten moeten houden want hij is MVP en wou zelfs dat ik de titel van dit verslag veranderde in: "Gert is back M*****F******"...

Hartelijk dank voor het lezen van het verslag van verslaggever van dienst, Niels Bollaert.