BC net niet en de bijters

Op een druilerige maandagavond was de sporthal van Landegem het decor voor 2 competitiematchen. Voor zowel 2H als 4G stond er niets meer op het spel, maar Eeklo kon wél nog kampioen spelen. Dan moest het wel nog een puntje pakken tegen onze heren. Met de spannende heenmatch in't achterhoofd kon dit wel eens een echte nagelbijter worden.

Voor 4G en de tegenstander (Wetteren) stond er niets meer op het spel: een echte eindjaarsmatch die ze allebei natuurlijk graag wouden winnen.

Nick & Geert beten de spits af met de herendubbel, terwijl ondertussen Pascale en Béa ook aan hun match begonnen. Bij de heren hadden de Wetterse tegenstanders duidelijk wat moeite met veld/pluim en kon de overwinning thuis gehouden worden. Ook de dames wonnen hun match, al was het meer gelijkopgaand dan de cijfers doen vermoeden.

Tegelijkertijd waren Jelle en Nathan bezig met de eerste slijtageslag. Beide teams haalden elk een set binnen en de derde set was tot 16-16 gelijkopgaand. Helaas maakte de Landegemse tandem dan 3 fouten op een rij, met verlies tot gevolg.

Het zou slechts een voorbode zijn voor de volgende dubbels. Bram en Luc maakten er een ongemeen lange en spannende dubbel van, met soms meer dan 20 slagenwisselingen. Bram begon duidelijk sterretjes te zien (die fysiek toch hé) in de derde set, maar pas op't einde van die set kraakte de Landegemse heren.

Ook Jelle en Bert wouden hiervoor niet onderdoen: na verlies in de eerste spel werd er dankzij slimmer spelen in de tweede set gewonnen. De derde set was zo mogelijk nog spannender: het werd echter 20-22 en ook deze dubbel ging verloren... BC Nét niet was hier duidelijk op zijn plaats!

Bij 4G waren de enkels aan de gang: Frank wist zijn enkel in twee sets te winnen, net zoals Béa. Daar werd het op het einde van de tweede set erg spannend, maar Béa was nét nog levend genoeg om deze binnen te rijven. Gelukkig maar, want anders zou er extra zuurstof nodig geweest zijn voor die derde set :)

Ook Sylvie won in 2 sets, maar Nick tekende uiteindelijk voor het enige verlies van de avond.

Er werd afgerond met de twee gemengde dubbels: Geert en Pascale zijn duidelijk een geroutineerd mixkoppel: de tegenstanders werden verslagen in twee korte sets. Frank en Sylvie hadden het een pak lastiger pas op't einde van de derde set was er een klein verschil: 7-1 werd zo de eindstand!

Bij de heren werd de laatste dubbel eindelijk binnengehaald, in - natuurlijk - drie sets. Eikenlo moest echter nog maar één match binnenhalen: in de enkelpartij was Bert helaas een maatje te klein, waardoor Eikenlo kampioen werd! De volgende drie wedstrijden waren niet meer van belang: Jelle speelde knap, maar kwam net wat te kort om er een derde set uit te persen.

Nathan snapt niet goed waarom je pluimen test, maar won toch duidelijk zijn enkelmatch. Bram speelt alleen maar tweesetters: de eerste set werd gewonnen, dus moest set 2 ook gewonnen wordt. Gelukkig voor hem werd zijn logica gerespecteerd :) 3-5 verlies, maar kon evengoed een overwinning zijn!

Er werd afgesloten met boterhammen en croque monsieurs. En ik sluit hier beter af, want 't is precies een lang stukje geworden :)

O ja: de bijters? Meer info bij Sylvie...