Dit jaar treedt BC Landegem aan met een 5e Herenploeg. Deze ploeg is een 'mix van ervaren spelers en nieuw opkomend talent dat toch reeds de jeugdige leeftijd ontgroeid is'. De 'ervaring' is terug te vinden bij Jackie, Jean-Marie, Dirk en mezelf als vaste spelers en Bart C. als invaller, het opkomend talent hebben we kunnen strikken in de personen van Lieven T. als vaste speler, met bijkomend Miguel, Joris, Stijn en Kristof W. Verder maakt ook Luc H. deel uit van onze ploeg, maar door blessureleed is zijn beschikbaarheid jammer genoeg 'onzeker'. Vermits we iedere ontmoeting steeds met 6 spelers willen afwerken (als die al beschkbaar zijn binnen onze kern), komen ook alle invallers frequent aan spelen toe.

De ambitie van 5H was van voor aanvang van het seizoen duidelijk: samen een leuk en sportief competitieseizoen afwerken, en steeds ons best doen om waar mogelijk de winst te pakken. Dat we veel leergeld zouden betalen, stond ook van bij het begin vast.

Intussen zijn we 4 ontmoetingen ver en is het moment gekomen om even terug te blikken.

Onze eerste ontmoeting was half september in Rozebroeken, tegen Pluimplukkers 9H. Van de vaste spelers waren Jackie, Dirk en ikzelf niet in de mogelijkheid beschikbaar te zijn, Christophe V. vervoegde de kern als ervaren competitiespeler, Jean-Marie, Lieven T., Miguel, Stijn en Joris vervolledigden het 6-tal. We slaagden erin 2 wedstrijden te winnen: de ervaring gebracht door Jean-Marie, aangevuld met het opkomend talent van Lieven T liet toe de 4e dubbel te winnen, en Miguel schreef de 4e enkel op zijn naam. Achteraf werden onze gladiatoren vergast op veel te veel belegde broodjes. De kop was eraf, maar we bleven puntenloos na de eerste ontmoeting.

Eind september kwam Sentse 2H bij ons op bezoek. Die mannen van Sentse zijn altijd een leuke bende, en dat was ook nu niet anders. Jean-Marie, Lieven T. en ikzelf als vaste spelers, aangevuld met supersubs Bart C., Miguel en Kristof W. maakten de dienst uit. Iedereen behalve ikzelf slaagden erin om 1 van zijn 2 wedstrijden te winnen, Bart C. won ze zelfs alle 2! Hierdoor kwamen we uit op 4 winstwedstrijden, en verdween de 0 van de tabellen.

Een maand later mochten we Lokerse 13H (Lokeren heeft 13 herenploegen, stel u dat eens voor!) bij ons ontvangen. Dit is een zeer jeugdig team, met een opa (onder de gedaante van Rik Dhont) als mentor en chauffeur, tevens ook speler. Voor het eerst waren bij ons alle 5 de vaste spelers present. Ze werden aangevuld met Stijn. Deze keer slaagden enkel sommige van de ervaren spelers van ons team erin 1 of 2 wedstrijden te winnen. Ik had mezelf bij de opstelling verplicht om de 4e enkel voor mijn rekening te nemen (en iedereen die mij een beetje kent weet dat ik echt niet graag enkel speel...), en slaagde er zelfs in de knaap van 17 jaar uit mijn woonplaats met een nederlaag naar huis te sturen. Jammer genoeg wonnen we alles samen slechts 3 partijen, en keerde Lokerse dus met de 2 punten huiswaarts. Ik garandeer jullie dat er geen matchfixing in het spel was, en ontken dan ook bij voorbaat alle mogelijke verdenkingen die mij in die zin ten laste zouden worden gelegd!

Afgelopen zondag gingen we dan (met een tot 4 spelers beperkte delegatie) met de billen bloot in Bourgoyen tegen 4Ghent 2H. Door het feit dat slechts 4 spelers beschikbaar waren, en zo goed als al onze andere ploegen die dag ook competitieverplichtingen hadden, moest elk van ons (Jean-Marie, Lieven T. Bart C. en ikzelf) elk 3 wedstrijden spelen. Bovendien doet 4Ghent het tot nu toe qua resultaten helemaal niet slecht, dus een 'matig resultaat' voor ons was op voorhand voorspeld door ondergetekende. Uiteindelijk slaagde enkel Bart C. erin de eer voor ons te redden. Na de wedstrijd werden we aangemaand af te zakken naar 'Den Boer' op het Mariakerkeplein voor een broodje en een biertje.

Wat we onthouden na onze eerste 4 ontmoetingen:

  1. niet alle vaste spelers zijn even vast
  2. de vaste spelers zijn geen toppers als het op beweeglijkheid en snelheid aankomt
  3. soms kom je op de eerste enkel al eens tegen een C2 uit in 5e provinciale
  4. dubbelspel wordt samen gespeeld
  5. de 0 is van de tabellen
  6. desalnietemin staan we gedeeld laatste (samen met Evergem, onze volgende tegenstander op 7/11 thuis)
  7. we willen dit seizoen de nieuwe competitiespelers vooral ervaring laten opdoen
  8. 5H is een toffe bende

Sportieve groeten, Filip

1 reactie

Na de kampioenstitel vorig jaar blijkt 4de provinciale toch net iets andere koek. Hoewel de prestaties in stijgende lijn gingen, was het niveauverschil soms erg groot. Na nederlagen tegen Nilston, Wallabies en Latem werd het dringend tijd voor een overwinning.

Tegen Aalst - eveneens puntenloos - hadden we een goede kans om eindelijk die 0 van het bord te vegen.

Op zondag speelt onze vaste invaller (of is het vaste speler?) Gino schaakcompetitie, dus ditmaal gingen we met vijf richting Aalst: Viktor, Geoffrey, Niels a.k.a Bollie, Lowie en mezelf. 

Bollie en ik beten de spits af met de tweede dubbel, terwijl Viktor en Lowie de vierde dubbel speelden. Al gauw bleek dat we ditmaal wél een kans hadden: met een solide dubbelspel haalden we onze match in twee korte sets binnen. 

Ondertussen liep het bij Lowie en Viktor veel minder vlot: set 1 werd nipt binnengehaald, maar de tweede set werd nog nipter verloren. De derde set bleek een echte nagelbijter, die pas bij een 23-25 stand kon binnengehaald worden - oef!

Ook samen met Lowie ging de eerste dubbel vlot richting Landegem. Bollie en Geoffrey verloren nog hun eerste set, maar stelden daarna orde op zaken: een 4-0 voorsprong en het eerste punt binnen!

Er werd dan beslist om alle enkels tegelijkertijd af te werken. Viktor wisselt goede momenten af met nog iets te veel slechte keuzes, verlies in twee sets was hier logisch. Ook Geoffrey bleek niet opgewassen tegen de Aalsterse thuisspeler, hoewel het érg nipt was in de derde set.

Gelukkig kunnen we nog rekenen op Bollie. Hij had slechts in de eerste set moeite met de tegenstander die al sinds 1982(!) competitie speelde, maar ging er vlotjes over in de tweede set. 

Ook Lowie had het niet onder de markt in zijn enkel. Set 1 winst in verlengingen, maar de tweede set ging verloren. Frustraties alom (maar zijn racket raakte ditmaal niet kapot ;-) ), maar hij herpakte zich in de derde set en bracht de 6-2 overwinning binnen!

Afgesloten werd er in Café de Bril, maar dat was niet het eindstation voor 4H. Een avondmatch scherpt de honger aan, en na wat Google zoekacties en een paar omleidingen werd er nog een pitstop geplaceerd bij frituur Belinda. Dat het gesmaakt heeft!

 

45073536-347459662673534-1391719826543607808-n

Reactie toevoegen

Geen echt verslag, maar een opsomming van alle resultaten in de eerste weken competitie.

2G hield de twee punten thuis met een 5-3 overwinning tegen Latem-De Pinte. 3G ging daarentegen kansloos onderuit tegen Lokeren met 0-8. 4G tenslotte trok in een spannende match ook de overwinning naar zich toe tegen Pluimplukkers.

In Nilston ondervond 4H dat vierde provinciale toch nog een niveau'tje hoger is... 7-1 onderuit daar. De tweede damesploeg stuurde Wetteren met dezelfde cijfers huiswaarts.

Reactie toevoegen

Nieuw seizoen, nieuwe ploeg, hogere reeks,.... Moet er nog meer zijn om vol enthousiasme te mogen beginnen aan het nieuwe seizoen? Voor ons alvast niet. Nadat 2G vorig jaar, welliswaar met grotendeels een andere ploeg kampioen werd, mogen we nu aantreden in 2e provenciale. Een mooie uitdaging voor deze jonge ploeg. Er werd niet stilgezeten in de maand september. Er werd namelijk al twee maal thuis gespeeld. De eerste maal tegen Latem-De Pinte. De punten werden onmiddellijk thuis gehouden met een 5-3 overwinning. De nul was dus al van de kaart geveegd. Iedereen tevreden! 

https://www.badmintonvlaanderen.be/sport/teammatch.aspx?id=73399BB4-C0BE-4F7C-BBAC-8EF0151C20FA&match=79

Vorige zondag werd er thuis gespeeld tegen Wit Wit( Ronse). Hier was een gelijkspel het verdict, hoewel er een overwinning in zat als je weet dat zowel Jochen als Laura hun enkel héél nipt verloren. 

https://www.badmintonvlaanderen.be/sport/teammatch.aspx?id=73399BB4-C0BE-4F7C-BBAC-8EF0151C20FA&match=145

 

Met oog op behoud zijn we zeker goed gestart met 3/4. Volgende week staat ons een moeiljik tweeluik te wachten tegen Gentse en Wetteren. 

Aldus tot u sprekend een zeer gelukkige ploegkapitein,

Gert 

Reactie toevoegen

Terwijl Couckie van het leven geniet aan de andere kant van de aardbol, speelde 4H nog zijn laatste match van de heenronde. Met Wetteren kwam de leider op bezoek. Winst betekende dat we zélf de eerste plaats overpakten... Maar goed, iets met een vel en een beer uiteraard.

De ploegopstelling lag al even vast, maar moest last-minute worden omgegooid: Luc bleek te ziek om te kunnen meespelen. Een kort teamoverleg later besloten we Niels en Lowie drie matchen te laten spelen. De jeugd aan de macht, nietwaar?

Lowie en ik beten de spits af tegen een C2-C1 duo. De eerste set ging vlot naar ons, maar de motor sputterde in set 2. De derde set was enorm spannend, maar met een ultieme eindsprint behielden we ons perfect rapport in de heenronde! Ook Niels en Geoffrey maakten het razendspannend: Nipt verlies in set 1 met nog niptere winst in set 2 leverde uiteindelijk een makkelijke derde set op!

Vervolgens mocht Gino beginnen aan zijn twee wedstrijden. Aangezien we nog steeds maar één Gino hebben moesten deze dus na elkaar gespeeld worden. De eerste match met Niels ging heel vlot. Zelfs iets te vlot, want de tegenstanders fietsten in no time naar hun eerste winst van de avond. De match met Lowie bleek wel goed uit te draaien en zo haalden we met een 3-1 voorsprong  de enkels.

Ondertussen was ikzelf begonnen met de eerste enkel. De start was verre van denderend: onmiddellijk een 0-12 achterstand en set 1 was al weg. In de tweede set kon ik gelukkig het niveau wat opkrikken en was alles te herdoen. De beslissende set was enorm zenuwslopend: we lieten elkaar amper los en het verschil bleef enorm klein. Gelukkig was het tweede matchpunt het goede: voor mij! 4-1 en punt binnen.

Ondertussen was Niels aan't spelen op de tweede enkel: een slechte eerste set werd gevolgd door een veel betere tweede, die nipt werd verloren. Ook Geoffrey verloor voor het eerst: tegen jong geweld uit Wetteren moest hi de duimen leggen in drie sets. Gelukkig wist Lowie het vijfde punt binnen te halen: een erbarmelijke eerste set werd gevolgd door twee goeie sets, met winst tot gevolg!

Conclusie:

- Eerste na de heenronde!

- Vijf cakes is net iets teveel voor den après

-  ... Maar ze waren wel overheerlijk!

 

Groeten,

 

De teamcap'

 

Reactie toevoegen

Logo badmintonplus

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com