Voor H5 zit het seizoen er intussen al meer dan een week op, dus vond ik het tijd om de geïnteresseerden deelgenoot te maken van onze laatste wedervarens.

De woensdag na de krokusvakantie mochten we Pluimplukkers 9H in Nevele partij geven. Omwille van een spierblessure die ikzelf had opgelopen tijdens de vakantie, beperkte ik me voor deze ontmoeting tot het invullen van het wedstrijdblad. En ook Dirk moest ultiem afzeggen wegens andere verplichtingen, waardoor we weer volop uit onze weelderige 'invallers'lijst konden gaan putten. De spelers die de zware taak hadden om ervoor te zorgen dat er misschien toch nog een puntje bij zou komen in ons totaal waren Jackie, Jean-Marie en Lieven, aangevuld met Bart, Stijn en Miguel. Onze eerste wedstrijd van het seizoen werd in Rozebroeken verloren met 6-2, maar gezien de enorme progressie die sommige 'competitiedebutanten' toch wel hebben gemaakt, was een 4-4 voor de terugwedstrijd misschien toch niet onmogellijk. Al snel waren we alweer een illusie armer, want na de dubbels stond het reeds 0-4. HD3 en HD4 waren echter wel 3-setters met een behoorlijke spankracht. Vanaf dat moment werd het objectief dus bijgesteld naar 'niet verliezen met 0-8'. Bart was dichtbij winst in zijn enkel, maar gaf het nog uit handen in set 3, Stijn echter was wel succesvol in zijn enkelpartij en sloot deze winnend af in 2 sets. Bijgesteld objectief dus gerealiseerd...

Na de wedstrijd zorgde Miguel voor hot-dogs, een schitterend initiatief dat door iedereen bijzonder werd gesmaakt en waarvoor dank.

Onze laatste ontmoeting was de terugwedstrijd tegen Flee Shuttle. Pro memori: we waren ginder nogal glansrijk gaan verliezen in 1u20min, doch begonnen opnieuw vol goede moed aan een wedstrijd die toch steeds moet gespeeld worden. Voor deze laatste ontmoeting had ik met de ploeggenoten afgesproken dat iedereen die beschikbaar was minstens een match zou spelen. UIteindelijk waren we met 8 spelers, Jackie en Bart waren er jammer genoeg niet bij. En we zouden ons dus niet zomaar naar de slachtbank laten leiden door de favoriet voor de titel in onze reeks.

Dubbel 1 en 3 waren best spannende wedstrijden, maar konden niet worden gewonnen door respectievelijk Jean-Marie en Stijn enerzijds, en Lieven en Dirk anderzijds. Dubbel 2 werd vervolgens afgewerkt door Jean-Marie en Lieven, met jammer genoeg eveneens verlies als resultaat. Intussen speelden Miguel en ikzelf dubbel 4. Set 1 wonnen we moeizaam, in set 2 kwam onze tegenstander nauwelijks in het stuk voor, waardoor we toch al 1 zekerheid hadden: we zouden het seizoen afsluiten zonder de schande van een 0-8 of 8-0 nederlaag.

Daarna was het - zoals meestal het geval is in niet gemengde interclub competitie - tijd voor de enkels. Joris beet de spits af en ging in set 1 goed mee tot 8-11. Daarna ging zoals men pleegt te zeggen het licht uit (of was de goesting over) met als resultaat dat hij in de rest van de wedstrijd nog welgeteld 1 punt maakte. Kristof deed in HE2 een gooi naar setwinst in de eerste (echter 'net niet', wellicht was dit anders gelopen indien hij zich niet had misteld helemaal op het eind van de set), in set 2 liep het duidelijk minder, met als resultaat verlies in 2 sets. Onze 'eerredder van de ontmoeting tegen Pluimplukkers' Stijn speelde HE 3, en maakte het heel spannend, getuige de setstanden 19 en 20, echter jammer genoeg beide met verlies. En Miguel zorgde al voor evenveel spanning in zijn HE4 door set 1 te winnen maar dan toch nipt zijn meerdere te moeten erkennen in sets 2 en 3.

Resultaat dus alweer een 1-7 nederlaag, maar wel een gans ander spelbeeld dan in de heenronde tegen de kampioen in wording.

Het orgelpunt na deze zo al leuke gala-avond kwam echter op de eerste verdieping van ons sportcomplex, waar enkele van onze ploeggenoten gezorgd hadden voor een 'pizza aan huis levering', bestaande uit 5 verschillende reuzepizza's! De mannen van Knesselare wisten niet goed wat ze meemaakten, na de bordjes chips waarop zij ons hadden vergast eind november!

Conclusie van het seizoen en enkele statistieken:

- de meest beschkbare spelers dit seizoen waren Jean-Marie en Miguel

- Jean-Marie speelde de meeste wedstrijden

- Jackie won 50% van zijn wedstrijden en scoorde daarmee het hoogst, gevolgd door Miguel met 47%

- alle spelers die zich hadden opgegeven om deel uit te maken van H5 hebben allemaal ruim speelgelegenheid gehad, met als gevolg een pak bijkomende ervaring die ze meenemen naar volgend seizoen

- de spirit was super, de resultaten waren dat dikwijls wat minder, maar daarvoor zeker niet getreurd

- volgend jaar heeft deze ploeg zeker kans om enkele ontmoetingen met winst af te sluiten

- we hebben een paar keer goed gegeten en gedronken na de wedstrijden, zowel thuis als op verplaatsing

- niemand raakte tijdens het spelen van onze interclubwedstrijden gekwetst, wat mij zeer verheugt !

- we gaan met z'n allen nog eens lekker gaan eten half mei

- het was voor mij een plezier om dit jaar ploegkapitein van 5H te zijn

Filip

Reacties   

Jochen Adam
+1 #
Das volgend seizoen los kampioen éh :) Vooral dat niet gekwetst behouden zou ik zeggen ;)
08-04-2019 11:31 Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie


Logo badmintonplus

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com