Landegem 1H – Gentse 1H

Voor zij die ongerust waren door de lange stilte wat betreft heren 1, geen nood! Deze (jammerlijke) stilte lag enkel en alleen aan het feit dat we een lange pauze ingelast hadden na de heenronde om in de terugronde al onze matchen er op 35 dagen door te knallen. De goede rekenaar merkt hier onmiddellijk op dat dit gemiddeld iets meer dan 1 match per week is. Hiervoor zou iedereen dus in topvorm moeten zijn.

Helaas piekte ik iets te vroeg, wat resulteerde in een gescheurde kuitspier. Zelf was ik nog optimistisch (de laatste 3 matchen kan ik misschien nog meedoen!), maar de professionele opinie van de dokter besliste er helaas anders over.

Quote: “Das toch al een ferme scheur ja” à dokter van dienst.

Ik besloot dan maar ter plaatse wat met de lokale verpleegsters aan te pappen, kwestie van toch iets aangenaams uit deze blessure te halen. Helaas werd mijn vraag voor “Single verpleegkundigen met een diepe decolleté” net iets anders ingevuld dan ik gedacht had..

Hieronder een korte impressie:

Maar goed, dat betekende dat het team met 5 het maar diende te klaren. Gelukkig had ik onze herenploeg na de heenronde achtergelaten op de eerste plaats en had ik er het volste vertrouwen in dat dit ook op het einde van het seizoen zo zou zijn.

Op naar de match dan maar! Net als in de heenronde was onze eerste match tegen de heren van Gentse. Daar verloren we onze enige match met 6-2, weliswaar na een pak driesetters. Iedereen was dan ook vastberaden om deze keer te winnen. De ploeg bestond uit:

Thijs “bijna weggewaaid aan de zee” Ducheyne

Andreas “2 keer frieten op een competitieweekend” Ducheyne

Nathan “11 matchen was misschien wa teveel” Mogensen

Jelle “tot 2 uur zuipen en dan in mn bedde” Van Tornhout

Gert “deze keer geen décolleté “ Brantegem

Kortom, een ploeg vol atleten die dit varkentje wel eens gingen wassen.

Over de dubbels kunnen we kort zijn. Na gelijkopgaande matchen werden er twee dubbels gewonnen in 2 sets, en twee dubbels in drie sets. Bij beide driesetters sprak kapitein Nathan echter de profetische woorden “Gasten, maak ulder geen zorgen”.

En zoals Nathan sprak, zo geschiede, en de matchen werden gewonnen!

4-0 na de dubbels dus en goed op weg naar de winst.

Helaas had ook de tegenpartij een kapitein die profeet in bijberoep was, en deze wist ons te zeggen dat: “het reeds lang geleden was dat ze nog eens alle vier de enkels gewonnen hadden”

Deze valse profeet zijn woorden waren nog niet koud of het stond in alle vier de enkels 1-1.

Gebibber alom op de banken (al had Liselotte gewoon koud zo bleek achteraf). Maar gelukkig was daar alweer onze kapitein/full time profeet met de verlossende woorden:

“maak jullie geen zorgen”

En zoals de zee openging voor Mozes, zo werden ook Nathan zijn woorden waarheid. De 4 enkels werden gewonnen, waardoor het toch maar mooi “een 8-0 op hun doze” werd. Ter ere van deze memorabele avond werd volgend kunstwerk ook al besteld, getiteld “Kapitein leidt zijn ploeg naar eerste provinciale”

Tot slot wil ik echter nog een speciale vermelding maken voor Gert, die één van zijn trouwste vrienden verloor vandaag. Iedereen weet dat hij hier veel mooie momenten mee beleefd heeft, en we willen dan ook ons medeleven betuigen en onze dankbaarheid uitdrukken dat hij ondanks dit verlies er toch in slaagde om met een lach op het plein te staan.

Gert, ook al weende je diep vanbinnen, weet dat je racketje zou willen dat je met een nieuw racketje B1, nee, zelfs A zou worden!

IN Memoriam

Volgende match spelen we in en tegen Latem! Supporters zijn zoals steeds welkom ter plaatse, of op BC Landegem om onze avonturen te volgen.

Jochen

Plaats reactie


Logo badmintonplus

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com