Afgelopen donderdag avond mocht 5H zijn laatste wedstrijd op verplaatsing afwerken voor dit seizoen, meer bepaald in Evergem. Van onze 'vaste spelers' ontbraken 'Drukbezette Duvel Dirk' en 'Brugse Zot Lieven'. De overblijvende vaste spelers 'Duvel Jackie', 'Vedett Jean-Marie' en 'Karmeliet Filip' werden versterkt door de bereidwillige invallers Joris, Stijn en Kristof.

We troffen elkaar in kleedkamer 5 van de sportzaal waar niemand van ons ooit eerder was geweest. Ruimte zat voor 6, maar ondergetekende stelde voor het verlaten van de kleedkamer stilletjes vast dat er maar 4 douches waren. Na de wedstrijd zou 'het dus voor de rappe zijn om een douchke te bemachtigen'.

De vloer van de sportzaal had iets weg van een schaatsbaan: spiegelglad... En ook aan de verlichting moesten we wennen: het was vooral zaak niet IN het licht te kijken, want als je dat deed, kon je vervolgens meestal alleen maar vaststellen dat je naast de pluim had geslagen.

Jean-Marie en Kristof speelden de eerste dubbel. De eerste set haalden ze het net niet, in de tweede keken ze blijkbaar iets meer in het licht dan in de eerste, met de logische fatale afgang als resultaat. Jean-Marie werd er duidelijk niet blij van waardoor hij genoodzaakt was om zijn volgende match met zijn reserveracket te spelen, en op zijn verlanglijstje voor zijn verjaardag een nieuw racket toe te voegen...

Intussen speelden Jackie en Joris dubbel 4, en ook zij stonden na de eerste set in het verlies. Middels enkele tactische wijzigingen slaagden ze er wel in set 2 naar zich toe te trekken, en ook set 3 werd - door het behoud van de succesvolle tactiek van set 2 - gewonnen. 1-1 dus na 2 dubbels.

Vervolgens werd dubbel 2 afgewerkt door Jean-Marie met Stijn, en dubbel 3 door Filip met Jackie. Bij Jean-Marie en Stijn verliep set 1 een beetje zoals set 2 van Jean-Marie's eerste wedstrijd, met hetzelfde resultaat als gevolg. Set 2 verliep een stuk spannender, maar jammer genoeg was het 'net niet'. Dubbel 3 werd door Jackie en Filip (mede dankzij een solide spelende Jackie) al bij al vrij vlot gewonnen. Na de dubbels stond het dus 2-2.

Kristof en Joris stonden genoteerd voor de eerste 2 enkels. Beiden speelden ze goed mee en konden zeker aanspraak maken op minstens 1 x setwinst, maar jammer genoeg kwam dit er niet uit. We stonden dus 4-2 in het krijt en zo werd de droom van de zege waar sommige medespelers zo erg naar snakten, alweer doorprikt. Een gelijkspel was plots nog het hoogst haalbare. Stijn en Filip moesten dan wel beiden hun enkel winnen. Stijn had het in de eerste set niet gemakkelijk met zijn tegenstander, maar won toch met 19. Intussen speelde Filip tegen de vader van Laurens Pluquet (deze laatste is een voormalige A speler van Lokerse, en als die al zo goed is: wat moet dat dan zijn met die vader??). Gelukkig voor ondergetekende is de man in kwestie intussen op een leeftijd gekomen waarop snelheid niet meer de grootste kwaliteit is - hij is 60 jaar :-) - waardoor enkel 4 nooit echt een wedstrijd was en Filip eenvoudig won in 2 sets. Stijn had dus de sleutel in handen om een gelijkspel mee te nemen naar huis, en zo geschiedde: hij won set 2 met duidelijke cijfers. 4-4 dus en alweer een puntje voor 5H, wat ons totaal nu op 3 gelijke spelen brengt, met nog 2 ontmoetingen te gaan. Hadden we 1 wedstrijd meer kunnen winnen tegen Evergem dan waren we zelfs weg van de laatste plaats, maar dat werd het dus niet.

Onmiddellijk na de wedstrijd werden we door een vriendelijke dame verzocht om niet te lang te treuzelen om naar de kantine te komen, want 'ze was bezig met het eten'. Dat klonk natuurlijk hoopgevend en verwachtingsvol, en de wetenschap van paragraaf 2 in gedachten waren er effectief een aantal 'rappe' om te gaan douchen. Die konden dan ook als eerste naar boven om vast te stellen dat er tafels gedekt waren met servetjes, potten mayonaise en ketchup, en zout. De dame in kwestie was op het terras druk in de weer en kwam 5 minuten later vrolijk binnen gewandeld met bakjes frieten en frikandellen. Daar een lekker biertje bij en we hadden een heerlijke afsluiter van deze toffe avond bij de ploeg die wat mij betreft in elk geval de prijs wint voor de 'meest gastvrije club' waar we te gast waren dit seizoen. Als Evergem volgend jaar opnieuw in dezelfde reeks speelt als 5H, zullen er wellicht veel geïnteresseerden zijn om deze verplaatsing mee te maken.

Reacties   

Joris
0 #
Wederom een prachtig verslag.
Ik reserveer alvast een selectie tegen Evergem voor volgend seizoen, incl. 2 winstmatchen, frietjes, een frikandel en een Westmalle Tripel!
04-03-2019 20:18 Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie


Logo badmintonplus

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com