De trouwe fans van 5H (en dat zijn er wellicht heel veel...) weten uiteraard hoe het ons verder is vergaan sinds de laatst geposte update op 31/10. Na onze eerste 4 ontmoetingen stonden we gedeeld laatste met 1 gelijkspel en 3 keer verlies. We hadden bovendien al alle mogelijke scores laten optekenen, behalve 8-0.

Ondertussen hebben we al onze tegenstanders een keer gehad, en werd zelfs de terugmatch tegen Lokeren al afgewerkt. We pakken de draad weer op met onze thuiswedstrijd tegen Evergem op 7/11. Die avond kwam Evergem met wellicht al zijn mannelijke competitiespelers naar het toenmalige Nevele afgezakt, want ook onze 4H ploeg had een ontmoeting tegen Evergem.

Vermits Evergem met ons gedeeld laatste stond, dacht ik dat we hier misschien toch iets gingen kunnen rapen. Bovendien werden we gesterkt in onze positieve groeicurve door het feit dat Jean-Marie beloond werd met zowaar een C2-klassement in dubbel. Het kon dus niet misgaan. Een eerste stressmoment was er nog voor aanvang van de wedstrijden. Kristof blonk immers uit in afwezigheid. Gelukkig bestaat er zoiets als 'mobiele telefonie', en na tot stand brengen van de verbinding ontdekten we dat hij vergeten was dat het die avond interclub was. Hij was (gelukkig) rustig onderweg naar Nevele, met het idee wat matchkes te komen spelen. Gelukkig was hij slechts een 10-tal minuten te laat, en konden we dat 'wegmasseren' door de opwarming wat te rekken.

De eerste dubbel werd gespeeld door onze kersverse C2 met laatkomer Kristof. De verwachtingen werden volledig ingelost door te winnen in 2 sets! Intussen speelden ikzelf en Joris HD 4 (dat was de enige wedstrijd die op hetzelfde moment kon afgewerkt worden). Ondanks meer dan behoorlijk weerwerk (20 en 17 waren de setstanden) werd verlies ons deel. Vervolgens werden logischerwijze HD2 en HD3 gespeeld (zo werkt dat nu eenmaal in interclub). Jean-Marie speelde HD2 met Lieven, en ikzelf speelde met Jackie HD3. Voor HD2 was het scenario en het resultaat zowat vergelijkbaar met HD4: verlies in 2 sets, maar wel goed weerwerk. In HD3 was de eerste set spannend, en we sloten deze winnend af met 19 voor de tegenstanders. Helaas, helaas, in de tweede set was ik nog een schim van wat ik was in de eerste set, met als gevolg dat de set verloren ging met een schaamtelijke 8, ondanks alle inspanningen van Jackie. En ook de derde set konden we het tij niet keren. 1-3 na de dubbels dus, toch wel wat minder dan ik vooraf had gehoopt en zelfs verwacht...

Zo moesten er dus 3 enkels gewonnen worden om nog aanspraak te kunnen maken op een gelijkspel (ook dat is elementaire interclubwetenschap). Van onze enkelspelers Kristof, Joris, Lieven en good old Jack wisten jammer genoeg enkel Joris en Jackie te winnen. Bij Kristof was het 2 keer 'net niet' (vooral dan de 2e set). Logisch gevolg voor de eindstand: 3-5 verlies (https://www.toernooi.nl/sport/teammatch.aspx?id=73399BB4-C0BE-4F7C-BBAC-8EF0151C20FA&match=1159) en toch een beetje ontgoocheling (ik had immers zelf ook geen van mijn beide wedstrijden gewonnen, met zo dus een verdienstelijke bijdrage in ons verlies ...). Het vrolijkste moment van de avond was de catering achteraf. Die werd verzorgd door Jean-Marie, en bestond uit heerlijke koffiekoeken (onder het motto 'het mocht toch iets speciaals zijn nu ik zo ineens C2 ben').

Flee Shuttle (die spelen in Knesselare voor degenen die dit niet weten) was dan onze laatste tegenstander uit de heenronde. Onze gladiatoren van dienst waren Miguel, Stijn, ikzelf, Kristof, Jackie en Lieven. Over deze ontmoeting kunnen we - in lijn met de duur ervan - kort zijn. In 1 u en 20 minuten (dat zou wel eens een record kunnen zijn volgens mij) was het afgelopen, met slechts 1 winstmatch voor ons (8 tweesetters, met geen al te hoge scores meestal: https://www.toernooi.nl/sport/teammatch.aspx?id=73399BB4-C0BE-4F7C-BBAC-8EF0151C20FA&match=1171). We verheugden ons bij het douchen al op de catering achteraf. Ook hier werd ons enthousiasme vrij snel getemperd, want die bleek te bestaan uit ... chips. Gelukkig konden we daarbij een lekker lokaal biertje drinken (de naam ervan is 'Geirn Meugen', de blonde variant ervan is best wel te drinken). En voor sommigen onder ons (de 'vaste spelers' van 5H die er waren) was er op de terugweg naar huis nog een stop in de lokale Knesselaarse frituur, kwestie van het gemis toch nog wat invulling te geven.

Na de heenronde stonden we dus eenzaam laatste. Dat was weliswaar ingecalculeerd, maar 1 schamel puntje is natuurlijk niet veel. Het goede nieuws: we bleven geen enkele keer achter met een 8-0 nederlaag tot nu toe.

Kort na Nieuwjaar hadden we vervolgens al onze eerste wedstrijd  van de terugronde, in het (verre) Lokeren. 5 ploeggenoten zagen het wel zitten om wat eindejaarskilookes te proberen verbranden: Jean-Marie, Miguel, Lieven, Bart en ikzelf. Sommigen gingen erheen met de auto, anderen met de fiets, sommigen met hun badmintonschoenen, anderen zonder, met als gevolg dat we pas 5 minuten na het 'aanvangsuur' voltallig waren. Bij Lokeren waren ze toen echter nog maar met 3, hun 4e speler dacht dat ze pas om 20.00 moesten spelen (hij zou eigenlijk wel beter moeten weten, want dat uur is weggelegd voor de 'betere ploegen' van Lokerse - was het een beetje wishful thinking?). Een kwartier later waren ze dan uiteindelijk toch met 4 en konden de wedstrijden starten. Het weerwerk dat we - onder het toeziend oog van 2 ECHTE, fysiek aanwezige fans in de persoon van mijn wederhelft en mijn oudste dochter - boden was van een gans ander niveau dan tegen Knesselare: 4 van de 8 wedstrijden werden 3-setters (daarvan werden er 2 winnend afgesloten, en telkens was Miguel hierin betrokken, BRAVO!). De 2-setters werden echter allemaal verloren. Iemand die goed gevolgd heeft, begrijpt zo dat de eindstand 6-2 werd. https://www.toernooi.nl/sport/teammatch.aspx?id=73399BB4-C0BE-4F7C-BBAC-8EF0151C20FA&match=1172. Het hoofdstuk catering bestond deze keer uit lekkere broodjes met charcuterie, en een (voor sommigen Lokers) biertje.

De aandachtige lezer heeft intussen begrepen dat:

- de catering toch minstens zo belangrijk is als wat voorafgaat (zeker als je er niet in slaagt een ontmoeting winnend af te sluiten)

- we nog steeds geen 8-0 om ons oren hebben gekregen - er blijven nog 5 ontmoetingen over...

- ondergetekende nu reeds benieuwd is naar het lokale biertje van St-Laureins - daar werken we onze volgende ontmoeting af

Reacties   

Sylvie
0 #
Leuk verslagje !
Toch goed bezig, wetende dat het voor de meeste hun 1ste jaar competitie is.
En euch …. moeten wij op een volgende bestuursvergadering nagaan of er een tabblad moet bijkomen op onze site?
"Lokale biertjes" ;-)
13-01-2019 13:43 Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Jochen Adam
0 #
De catering bij Sentse is altijd in orde, dus daar kan ik u reeds geruststellen. Het beue is wel dat ge der op een onmogelijk uur voor uit u bed moet komen op zondag :)

Dit jaar is een leerervaring, volgend jaar los kampioen ;)

tof verslag!
16-01-2019 13:19 Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Cathern
0 #
I don't even know how I ended up here, but I thought this post was good.
I do not know who you are but definitely you're going to a famous blogger if
you are not already ;) Cheers!

my web-site fun games for tweens (www.winwareinc.com: http://www.winwareinc.com)
10-09-2019 12:18 Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Jina
0 #
I was recommended this website via my cousin. I'm no longer
sure whether this put up is written by him as no one else know such designated about my
difficulty. You're amazing! Thanks!

Look at my blog post; fun science games: http://www.airplaynetwork.com
10-09-2019 19:58 Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Odessa
0 #
Oh my goodness! Awesome article dude! Thank you, However I am encountering
difficulties with your RSS. I don't understand why I am unable to subscribe to it.
Is there anybody having identical RSS problems?
Anybody who knows the solution will you kindly respond? Thanks!!


Also visit my web-site: fun history: http://www.topcoolmathgames.com
10-09-2019 20:14 Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie


Logo badmintonplus

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com