Op een druilerige zondagnamiddag mocht de vierde herenploeg op verplaatsing naar Aalsterse. Luc, Lowie en ik carpoolden samen met Gino in een auto met panoramisch uitzicht.

Bart woont ietsje verder en kwam in z'n eentje af. Frank werd echter geveld door de alomtegenwoordige griep, waardoor we met maar vijf aan de start kwamen. 

 

Ruim op tijd kwamen we toe in het nagelnieuwe sportcentrum - nog nieuwer dan dat in Nevele. Een indrukwekkende en gigantische sporthal, ideaal voor een partijtje badminton.
Dat de thuisploeg Aerosensa 10 gebruikte vonden dan weer een minpuntje...

Luc & ik beten de spits af op HD1, terwijl Bart en Gino aan de vierde dubbel begonnen. Bij ons draaide het de eerste set helemaal niet goed. Pluimen buiten, naast, in het net... Alleen binnen spelen leek net dat tikkeltje moeilijker. Gelukkig zijn we vanaf nu C2 (dat was er écht aan te merken... ) en haalden we het op klasse binnen.  Sommigen zouden dat gewoon pure chance noemen :-)
Set 2 ging gelukkig iets vlotter naar ons. Ondertussen liep het bij Bart en Gino veel slechter af met een zeer snel in verlies in twee korte sets.

Voor de volgende dubbels speelde Luc met Gino, terwijl Lowie en ik de killers van Bart & Gino mochten bekampen. In een ongeloofelijk spannende eerste set konden we het pleit op het nippertje winnen. Set 2 was weer ultraspannend, maar dit keer bleek Aalsterse over een dikke konijnenpoot te beschikken. Met een stuk of 6 net-en-net-erover puntjes verloren we de tweede set. In set 3 was hun konijnenpoot gaan lopen met een spannende strijd tot gevolg. Helaas: op het einde een paar foutjes te veel zorgde ook hier voor verlies.
Gelukkig konden Gino & Luc wel winnen, en zo gingen we met een gelijkstand naar het favoriete onderdeel: de enkels.

Aangezien onze beste enkelspeler k.o. in zijn bed lag, was er een noodplan van toepassing. Captain Luc offerde zich heldhaftig op, terwijl Lowie, Bart en ik de andere enkels afwerkten.Maar ook Aalsterse had op zijn eerste enkel een "opofferingske" gezet. Ze waren Frank duidelijk nog niet vergeten... Met als gevolgd dat het een hele spannende eerste set werd. De zuurstofflessen waren nét niet nodig, maar bij de Aalsterse speler zat er dat beetje meer in de tank. In set 2 moest Luc lang achtervolgen, maar bij 20-18 sloeg het noodlot toe.
Een scheurtje in de kuit zorgde voor het einde van de match. Ook bij Lowie was het een spannend matchke, maar ook daar was er een blessure in de tweede set. Dit keer was het in het Aalsterse kamp, maar na een medical time-out kon hij toch verder. Lowie won dan de tweede set, maar moest helaas de duimen leggen in de laatste set.

Nu konden we enkel nog een gelijkspel uit de brand slepen. Gelukkig hielp mijn tegenstander door in de eerste set alles vakkundig buiten de slaan. In set 2 ging dat een pak beter, met een spannendere set tot gevolg. Op de beslissende punten had ik gelukkig ietsje meer overzicht en haalde ik het derde punt binnen. Ondertussen was Bart echter vooral tegen zichzelf aan't spelen, en dat ging niet echt goed. Verlies in twee duidelijke sets én de eerste nederlaag van't seizoen! Enkels, duidelijk ons "sterke" punt.

Achteraf dronken we samen met de vriendelijke mannen van Aalsterse een pintje - behalve bob Gino natuurlijk - en kregen we een hapje aangeboden in de gigantische cafetaria en werd een spannende namiddag gezellig afgerond. De volgende match is thuis op 1 maart: dan wordt leider Wetteren verwacht in Nevele!

Plaats reactie


Logo badmintonplus

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com