Voor onze tweede uitwedstrijd van't seizoen moest Luc eens goed zoeken om een ploegje op de been te brengen.
Uiteindelijk vond hij 4 spelers, waarvan Bart op't laatste nippertje ziek moest afzeggen.

De verplaatsing was niet ver: 4Ghent heeft zijn thuisbasis in Mariakerke. Voor Frank was het zelfs een thuismatch, maar hij besloot toch de volle 1,2 km met de auto af te leggen. Luiheid of sparen voor de matchen, wie zal het zeggen :-)

Met Frank, Luc, mezelf en invaller Niels kwamen we aan de start tegen nummer laatst uit onze reeks. Wat niets wil zeggen, want 4Ghent had een patent op 5-3 nederlagen...

We besloten om in vaste duo's te spelen: Niels en ik als "jonge wolven" en Frank en Luc als "meer ervaren wolven".
Een beslissing die prima werkte: we kenden weinig tot geen moeite in onze dubbelmatchen en haalden onmiddellijk een comfortabele 4-0 voorsprong binnen.


Invaller Niels mocht als C2 de enkeldebatten openen. De nonchalante speelstijl blijf echt wel hét kenmerk van Niels, die droog zijn match wint in 2 sets. Ook Frank haalde het al bij al vrij makkelijk in zijn enkel, waarna de-enkelspelers-van-moeten ook nog mochten opdraven.

Luc ging in twee sets onderuit, terwijl ikzelf mijn eerste enkel in euh... jaren afhaspelde. In't begin zeer onwennig, waarbij de tegenstander als een turbo over het veld raasde. Helaas voor hem (en gelukkig voor mij) begon de turbo halverwege wat te sputteren, waarna ik rustig terug dichterbij sloop en de set nog netjes binnenhaalde. In de tweede set bouwde ikzelf al vroeg een voorsprong uit, om deze niet meer af te geven. Met een droge 7-1 wonnen we onze laatste wedstrijd van de heenronde en eindigen we op een gedeelde tweede plaats.

Na een dankwoordje van de captain vertrok Niels naar Nevele... om nog een competitiematchke af te werken. Ook Frank vertrok (iets met koken en zelfstandig zijn), waardoor Luc en ik Landegem vertegenwoordigden in de 'derden helft'.
Over de gastvrijheid van 4Ghent hadden we zéker niet te klagen: Broodjes met kip curry, kaas, salami, mortadella(wat iedereen begreep als mozarella), ...
Samen met een frisse pint werd het nog een gezellige avond in café Den Boer.

Deze match had ook nog enkele bijwerkingen in de klassementen: zowel Luc als ik zijn vanaf nu C2 in den dubbel!

Reacties   

Sylvie
+1 #
Proficiat, mooie prestaties in de heenronde :-)
10-12-2016 18:04 Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie


Logo badmintonplus

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com