Nadat er enkele jaren een derde herenploeg bijkwam, heeft BC Landegem sinds dit seizoen een vierde herenploeg! Het bont allegaartje van alle leeftijden wordt geleid door Luc H. Beginnen doen we uiteraard helemaal onderaan: 5de provinciale C.

We begonnen met twee thuismatchen op rij: Gentse werd nog relatief eenvoudig opzijgezet, maar Wallabies bleek een veel taaiere brok te zijn. Een billijk gelijkspel was ons deel.

Afgelopen zondag mochten we onze eerste verplaatsing van 't seizoen maken: naar Wetteren. De eerste grote uitdaging van de dag was... de parking! Er was op datzelfde moment een duatlon gaande rond de sporthal, waardoor parkeerplaats een schaars goedje was geworden.

Gelukkig mochten wij binnen in iets hogere temperaturen onze matchen afwerken. Wetteren had zijn eerste 2 matchen winnend afgesloten en was zo de eerste leider in onze reeks. 

Lowie en mezelf hadden het niet onder de markt in onze eerste dubbel van de dag: een felbevochten eerste set werd uiteindelijk nipt binnengehaald. In de tweede set liep het iets soepeler en liepen we uit tot 13-5. Helaas verdween deze voorsprong weer als sneeuw voor de zon, maar een finaal eindsprintje was voldoende om ook de tweede set binnen te halen.

Bij Frank en Luc liep het ook niet te vlot: de tegenstanders lieten ze werken voor elk punt. De eerste twee sets werden netjes gelijk verdeeld, maar de beslissende derde set was duidelijk voor Landegem!

Frank en Jean-Marie moesten na verlengingen de duimen leggen in set 1. In set 2 krikten de tegenstanders hun niveau wat hoger, met helaas onze eerste verliespartij tot gevolg... Ondertussen mocht Luc tegen dezelfde tegenstanders spelen, nu samen met mij. De tegenstanders bleken inderdaad van het vervelende kaliber te zijn: elk punt drie keer maken en dan nog de smash terugkrijgen. Gelukkig kennen we ook de betere vistechnieken (ahum) en wonnen we na twee spannende sets!

Een 3-1 voorsprong: niet slecht, maar dan komt ons "beste" onderdeel aan: de enkels. Het zag er helemaal niet goed uit toen zowel Jean-Marie, Frank én Lowie hun eerste set verloren. Tot zijn eigen stomme verbazing wist Luc wél de eerste set te winnen, maar had last van een acuut zuurstofgebrek.

Gelukkig had Frank de (jonge) tegenstander een rad voor de ogen gedraaid: hij gaf - tot frustratie van de Wetterse speler - badmintonles in de volgende twee sets en haalde het punt binnen! Een ouwe vos en z'n streken...

Jean-Marie verloor in twee sets en ook Lowie moest de duimen leggen in drie sets. Ook Luc kon geen vervolg breien aan zijn winnende set... 4-4: een billijke uitslag na een spannende en leuke ontmoeting!

P.S: Ook een dikke merci aan de drie supporters voor de steun in onze eerste uitwedstrijd.

Detail

Plaats reactie


Logo badmintonplus

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com