(detail)

Voor de iets minder oplettende lezer: 2G stond na vijf matchen comfortabel op een vierde plek. Voor match zes kwam 4Ghent op bezoek. Deze ploeg een van de betere te zijn uit de reeks, en moest enkel tegen Gentse nipt de duimen leggen. Wij moesten beide nog bekampen, veel hoop op puntengewin was er dan ook niet. Nick werd vervangen door Gert, voor de rest waren de oude getrouwen van de partij. 


4Ghent kwam met C1 en D heren af (wat vrij te doen is), maar de dames waren maar liefst B2 en C1! Béa en Sylvie waren gewaarschuwd...

Gert en Wim beten de spits af tegen het C1-D koppel. Vooral het gebrek aan samenspel was duidelijk: Wim was het linkse handje van Gert niet gewoon en er werd ook wat passief gespeeld in de eerste set. De tweede set bracht helaas weinig beterschap: het koppel aan de overkant was veel geroutineerder en won (verdiend) het pleit in twee sets.


Ondertussen waren Lieve en Béa aan het puffen op het eerste terrein. Wat in ongetwijfeld een van hun zwaardere dubbels was deden ze het verre van slecht. Ze beten fel van zich af en maakten het de tegenstandsters knap lastig. Slechts diep in set 1 moesten ze het afgeven. In de tweede set liep het wat minder, met een 0-2 achterstand tot gevolg.


Gert en Béa op de eerste enkels, tegen een C1 en een B2. Béa riep al na drie punten dat het op was, tot hilariteit van de bank en tegenspeelster. Toch een toonbeeld van eerlijkheid, die Béa ;) Gelukkig vond ze nog wat in de tank, en vermeed een al te grote afstraffing. In de tweede set riep ze dat ze dood was, maar gelukkig moest ze (net) niet afgevoerd worden. Duidelijk een maatje te klein. Gert was in zijn match onder de indruk in de eerste set. De C1 werkte precies verlammend. In set 2, coachend door Tijs, was het spel heel wat beter. Gert speelde bevrijd en compleet op niveau. De Gentenaar wist niet wat hem overkwam, want Gert speelde hem van het kastje naar de muur. De derde set moest Gert de hele tijd achtervolgen, maar hij gaf niet af. Een clear die nét buitenviel bleek helaas dodelijk te zijn. Jammer, jammer, maar wat een knalprestatie van Gert! De tegenstander kon amper geloven dat hij nog D is... Tijd voor dat C2'tje ;)

Ikzelf had de enige haalbare kaart: tegen een collega-D lagen wat mogelijkheden. De eerste set bouwde ik een tienpuntenkloof uit, om die dan nog net niet uit handen te geven. In de tweede set was het heel wat gelijkopgaander, maar in tegenstelling tot vorige matchen kon ik nu wél het laken naar me toetrekken. Het eerreddende puntje was binnen. De wedstrijd van cap Sylvie heb ik niet gezien, maar de eerste set ging blijkbaar nog prima, maar set 2 was de tank ook al wat leger.


De mixen konden nog een eerredder extra brengen. Helaas niet voor Sylvie en Wim, die verloren al snel. Zelf speelden Lieve en ik prima mee tegen een C1-koppel. Pas op het einde van de eerste set gingen ze op en over ons, met een paar uitgelezen vloeken van mezelf tot gevolg. Vastbesloten om beter te doen in de tweede set, begon ik geconcentreerd aan set 2. Dat hielp... op de verkeerde manier. We keken tegen een 9-0 achterstand aan! Pas toen begon het bij ons te lopen en bij hen niet meer. Zeer vreemde match. Helaas kwamen we nét te laat om nog iets mee te pakken.


1-7: voor de eerste maal duidelijk een maatje te klein. Vooral de sterkere dames deden ons pijn. Volgende week een herkansing, zo mogelijk nog zwaarder: leider Gentse komt op bezoek dan.


Lennart 

Plaats reactie


Logo badmintonplus

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com