Degradatiekandidaat Latem 2D kwam gisteren op bezoek voor de laatste wedstrijd van het seizoen, een 2de stek in de rangschikking staat al langer vast, vandaar terug tijd om te experimenteren.
Met het oog op een ruimere damesploeg voor volgend seizoen mocht ook nu weer Laura tonen wat ze in haar mars heeft.
Binnenkort hopen we ook Evelien terug in de ploeg te kunnen integreren, zodat de concurrentie iets groter zal worden voor onze dames.

Emma en Jana beten de spits af en Laura die samen met Kaat het vierde dubbelspel speelde heeft intussen de zenuwen al wat meer onder controle, of was er toch wat druk vanwege de meegekomen supporters.


Over het eerste dubbelspel kunnen we kort zijn, dat was ook de wedstrijd, de dames van Latem werden in 2 korte sets ingeblikt.


Kaat en Laura die elkaar al iets beter vinden op het terrein konden echter hun wedstrijd niet winnen al deden ze meer dan behoorlijk mee.


Vervolgens was het de beurt aan Sarina die met Joke het 2de dubbelspel speelde terwijl ook Emma met enige uitstel haar enkelspel aanvatte.
Joke en Sarina hadden zowaar nog minder werk dan Emma en Jana en ook hun wedstrijd werd binnen de kortste keren gewonnen.


Emma hield er een minder intense trainingsessie aan over en speelde haar overbuur gecontroleerd van het kastje naar de muur en vervolgens naar huis.
Achteraf tussen pot en pint werd er door de medespeelsters van Latem, aan Emma voorgesteld, die tussendoor ook nog wat bijstudeerde, om in het vervolg haar cursus mee te nemen op het terrein, ze zou nog gemakkelijk gewonnen hebben, werd de afgang weggelagen.


Experimenteel werden terug Joke die voor de eerste keer samen met Laura, het terrein opgestuurd, en ook Sarina ging aan de slag in haar enkelspel.
Laura en Joke konden niet echt een vuist maken in hun dubbelspel, dit alles omdat die van Latem hun sterkste koppel de derde dubbel lieten spelen, althans volgens Joke, al zal het gebrek aan samenspel meer de doorslag gegeven hebben en misschien ook de mentale weerbaarheid die ontbrak, waardoor de kopjes al vlug naar beneden gingen.


Ondertussen was ook Sarina al brandhout aan het maken van haar tegenspeelster, om met krak dezelfde uitslag als Emma te winnen, ze blijven aan elkaar gewaagd onze dames.


Daarna mochten Jana het derde en terug Kaat het vierde enkelspel voor hun rekening nemen.

Jana had zowaar nog minder werk dat Sarina en Emma, of zal het toch aan de fysieke training van een dag eerder gelegen zijn dat ze met gemak over haar overbuur walste?
Daar waar Kaat nog wat werk zal moeten van maken, want na een schitterende door een geprikkelde Joke georkestreerde eerste set, die ze overigens won, kreeg ze het behoorlijk lastig in de 2de, een piepende ademhaling, spanning, emoties, alles werd op het terrein gegooid, inspanningastma volgens Joke (vrij vertaald: gebrek aan conditie volgens Jackie en mezelf) deden haar bijna de das om, maar met de nodige support in een muisstille zaal wist ze alsnog de wedstrijd te winnen.
Een mooie prestatie als je weet dat dit pas de derde keer is dat ze enkel speelt, nu nog wat werk maken van de fysieke conditie en volgend seizoen zal ze al vlug het D-statuut vaarwel kunnen zeggen.


Na de wedstrijd werd iedereen nog getrakteerd op een zelfgemaakt stukje cake, en met Emma in de hoofdrol werden de familiale banden van de Latems dames uit de doeken gedaan en kwam ze tot de conclusie dat ze vandaag op school al het wedstrijdverhaal kon doen aan een van de dochters van hun tegenstanders.


Na een korte wedstrijd en een iets langer bezoek aan het jeugdhuis werd voor een jaartje afscheid genomen van de sympathieke Latemse ploeg, die samen met de onze was gestegen uit 2de, maar nu met een retour ticketje mocht huiswaarts keren.


Mogelijks volgt er voor onze dames nog een extraatje, en kunnen ze nog een ticket voor 3de liga in de wacht slepen, al zal alles afhangen van de dalers uit derde en de mogelijke eindronde die daaruit volgt.

Daar waar onze 2de herenploeg al zeker niet moet aan meedoen, en wat onze 2de gemengde ploeg niet kan ontlopen.

Plaats reactie


Logo badmintonplus

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com