Vorige zondag waren het terug onze dames die aan de slag gingen, De dames van Oudegem 2 waren hun tegenstanders, deze waar ze hun allereerste wedstrijd van het seizoen nog van verloren, tijd om iets recht te zetten.

Ook deze keer waren ze met 6, Laura die er terug bij was krijgt zo stilletjes aan de smaak te pakken, en mocht ook nu dubbelen met Emma, maar eerst mocht Emma samen met Sarina al het terrein op, om in hun ondertussen gekende stijl de vloer aan te vegen met de bezoekers, die in 2 sets met moeite aan 21 punten kwamen, niet echt het niveau B2 waardig.
Joke en Jana waren ook al aan de slag in de vierde dubbel, waar de eerste set vlot gewonnen werd, de 2de verliep het iets moeilijker, om het in de derde af te maken, tot grote vreugde van Joke die als mikpunt in de wedstrijd toch tevreden kon zijn met haar prestatie, al was er wel een derde set nodig om hun tegenstanders naar huis te spelen.
Kort daarna was Joke alweer van de partij om samen met Sarina het 2de dubbelspel te spelen, en wedstrijd vol van spanning omdat alweer Joke de schietschijf werd, en de eerste 2 sets mooi verdeeld werden, in de derde en beslissende set stonden onze dames met 10-17 achter, tot dat Sarina uit haar krammen schoot en er in een mum van tijd een gelijke stand opgetekend werd, om daarna met enkele welgemikte, maar vooral snoeiharde smashes de wedstrijd binnen te halen.
Alweer tot grote vreugde van Joke die nu ook weet dat je nooit mag opgeven, want zoals bij elke wielerwedstrijd krijg je de bloemen maar als je over de streep rijdt.
Laura mocht zoals eerder vermeld terug met Emma aantreden in de derde dubbel, waar het deze keer niet zo vlot verliep als hun vorige wedstrijd, in 2 sets mochten ze afdruipen, en terwijl Laura het verlies in een hoekje van de zaal aan het verwerken was, stond Emma alweer op het terrein voor haar enkelspel.
Net zoals Sarina die het eerste enkelspel voor haar rekening nam, al kon er niet echt van een wedstrijd gesproken worden wat haar overbuur had blijkbaar geen zin om een poot te verzetten.
Tussen de 2 sets door kwam ze dan ook haar ongenoegen uitten over de speelwijze van haar tegenstandster, die amper het spelpeil haalde van onze beginnende jeugd op zaterdagmorgen.
Emma had in de eerste set ook al brandhout gemaakt van haar overbuur en besloot het in de 2de set ietsjes rustiger aan te doen, na het tornooi in Hamme waar ze op zaterdag en zondag al verschillende wedstrijden gespeeld had, was dat misschien wel het verstandigst, want teveel is nooit goed.
Jana die ook in Hamme al het ganse weekend actief was geweest mocht, het in het derde enkelspel nog eens opnemen tegen een B2, en ook zij veegde de vloer aan het haar opponent en won de wedstrijd in 2 sets, blijkbaar hadden ze nog een beetje energie overgehouden, of misschien is het toch de ervaring dat ze nu stilletjes aan beginnen op te doen, en niet alles inzetten op een tornooi die ze nu en dan spelen.
Kaat mocht de avond afsluiten met het vierde enkelspel, haar zelfvertrouwen had ze blijkbaar thuis gelaten, maar na veelvuldige aanmoedigingen van de rest van de ploeg en enkel supporters kwam ze meer en meer in de wedstrijd, ze bewees in de 2de set dat ze ook in een enkelspel haar mannetje (vrouwtje!) kan staan en maakte het haar overbuur nog knap lastig, volgende week kan ze er een vervolg aan breien, en zal ze misschien met iets meer zelfvertrouwen aan de slag gaan.
En ook Laura die door de rest van de ploeg ondertussen al opgemonterd was, kan volgende week al weer bewijzen wat ze in haar mars heeft.

Plaats reactie


Logo badmintonplus

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com