Gisteren was het aan de heren 1 om hun kansen op een titel gaaf te houden, de 2de ontmoeting binnen de maand tegen Oudegem kon al beslissend zijn voor de rest van het seizoen.

Met zeven spelers om uit te kiezen mocht dit geen probleem vormen, op verplaatsing waren we amper met 4 en haalden we toch nog een  5-3 eindstand.

Nu dat Bart, Thijs en Jan van de partij waren konden we er misschien wel iets meer uithalen.

 

Als ploegkapitein had ik in de opstelling een kleine aanpassing gedaan, daar ondergetekende met koorts en een virale infectie op de luchtwegen 2 wedstrijden moest spelen volgens de eerder doorgestuurde ploegopstelling, had ik besloten Geert 2 wedstrijden te laten spelen en ikzelf er maar aan eentje mee te doen.

Niet dat dit veel zoden aan de dijk bracht want de meesten verkeerden nog in een feestroes of was het een vakantiestemming, wie zal het zeggen?

Bart en Steven mochten de aftrap geven en ze deden dat met glans door Davy en Tim met sterk verdedigend en waar nodig goed aanvallend spel, van het terrein te spelen.

Ondertussen waren ook Frank en Jan aan hun dubbelspel begonnen en wat ik ook vreesde kwam ook uit, zij konden niet echt een vuist maken tegen Kris en Jurgen, met als gevolg, verlies in 2 sets.

Daarna was het aan Thijs en Geert om tegen alweer Jurgen en Davy er het beste van te maken, in een spannende 2-setter moesten zij alsnog de duimen leggen met een 20-22 stand in de 2de set, waar heb ik dat nog gezien?

Het 2de enkelspel was ondertussen ook al aan de gang tussen Steven en Tim, waar Steven normaal gezien wel moest winnen, maar uiteindelijk onderuit ging in de derde set, misschien een tekort aan training, of te lang aan de feestdis gezeten tijdens de eindejaarsperiode?

De vierde dubbel was terug voor Geert en mezelf die tegen Kris en Jan voor de volle pot gingen, al was die pot in mijn geval maar half vol, in de 2de set liep ik eerder achter lucht te snakken dan op een pluim te meppen, ik had beter thuis in mijnen zetel blijven zitten.

Het resultaat na 5 wedstrijden was pover en zeker niet van het niveau dat we gewoon zijn.

Vorige jaren hadden we het altijd lastig in de eerste wedstrijd van het seizoen, blijkt dat dit nu ook al bij aanvang van de terugronde het geval is, of was het toch de druk om te moeten overwinnen die ons parten speelde?

Met een 1-4 achterstand en nog 3 enkels te spelen was een gelijkspel nog de enige troost.

Thijs had het met Davy zeker niet gemakkelijk, al had Davy al enkele weken op voorhand de wedstrijd in zijn hoofd al enkele keren gespeeld, en telkens verloren, ook gisterenavond bleek hij mentaal het onderspit te delven, al moet gezegd zijn dat het een spannende en een van de leukste wedstrijden was om naar te kijken, en ook de badminton woordenschat werd nog eens opgeblonken, de moa gast, mongool en sukkel kregen het meeste aandacht.

Bart die het derde enkelspel speelde tegen Jurgen veegde met hem de vloer aan in de eerste set, in de 2de na een 16-7 voorsprong presteerde hij het nog om deze te verliezen met 17-21, om uiteindelijk hem finaal van de baan te vegen met een 21-10 winst, ook Jurgen beschikt over een rijke badmintonvocabulaire, al vind ik dat zeveraar niet echt van toepassing is binnen het badmintonspel. 

Frank die als laatste aan de bak kwam tegen Jan, waar hij in de heenronde had van gewonnen, mocht de laatste wedstrijd voor zijn rekening nemen.

Na een spannende 1ste set verloor Frank met 21-23, naar aloude gewoonte maakt Frank er een driesetter van, al was dat deze keer niet het geval, want hij ging onderuit in de 2de set met 17-21.

Daarmee mogen we onze titelambities terug een jaartje in de kast opbergen, al was dat er in de aftermatch niet op aan te merken, de bokes met kaas en geperste kop gingen evenals het gerstenat vlot naar binnen.

Verder wens ik de mannen van Oudegem nog veel succes dit seizoen al zal het wel jammer zijn dat we ze volgend jaar niet meer tegenkomen.

 

 

Reacties   

Kris
+1 #
Niet meer tegenkomen? je kan altijd met Davy afspreken voor het begin van het nieuwe seizoen eens een vriendschappelijk matcheke te komen spelen, thuis of uit.
17-01-2012 16:24 Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Davy
0 #
Dat vind ik ook. Voor het volgende seizoen moeten we zeker nog is af spreken voor een oefenmatch. En liefst bij jullie, daar kunnen we langer blijven plakken dan in Oudegem :-)
17-01-2012 21:26 Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Jan
+2 #
Op Facebook zou ik nu op de knop "vind ik leuk" duwen :-)
Organiseren hé gasten!!
18-01-2012 15:59 Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Jurgen
0 #
Perceptie van 'de andere kant' :-)

http://bcoudegem.blogspot.com/2012/01/4h-voor-de-titel.html
18-01-2012 22:03 Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Bart
0 #
Jurgen,
mooi verslag. Idd waren alle ontmoetingen maar zoals deze.
23-01-2012 15:15 Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Plaats reactie


Logo badmintonplus

JSN Boot template designed by JoomlaShine.com